Na obrázku môžete vidieť ešte starú zostavu. Už teraz sú len trio po tom, čo kapelu opustila Baria Qureshi (to je baba dole vľavo), takže zostali Madley Croft (guitar), Oliver Sim (basa) a s podporou Jamie Smitha (bicie, MPC sampler).

Údajne ich všetkých spojil záujem k pochmúrnej a emotívnej hudbe z 80. rokov, ale tak isto aj k americkému r&b. Ak toto všetko zmixujete dokopy, s využitím veľmi nápaditých samplov, krásneho a tichého spevu, tak vám vznikne presne The Xx.

Bavíme sa o pomerne mladučkej kapele. Sformovali sa v roku 2005 a svoj eponymný debutový album vydali v auguste minulého roka, s ktorým zožali s skutočne veľký úspech. Pod vplyvom tlaku a skutočne nahusteného plánu vystúpení opustila už spomínaná členka skupinu a to v novembri 2009. Po jej odchode skupina potvrdila, že nového člena nehľadajú a zostanú fungovať ako trio.

Ak by ste chceli ich hudbu silou mocou "otagovať", tak by sa dali použiť slová ako indie, post-punk, british, electronic, dance a pod. Mne osobne sa to páči a ak im nedajú hrací čas niekedy za svetla, ako napríklad Airborne Toxic Even, čo určite pokazilo celú atmosféru, tak by to mohol byť celkom pekný zážitok.. Nakoniec sa s vami rozlúčim dvoma videami, ktorých zvuk určite dobre poznáte z Rádia_FM.. Link na ich album nájdete v komentároch..užívajte

3 Responses so far.

  1. Majčo says:

    Tu je link na celý ich labum http://uloz.to/4344249/the-xx.rar
    Najviac s mi páči od nich Crystalized..

  2. tepero says:

    dost pocuvatelne...

  3. karci kto iny says:

    to co je za picovinu boze moooj strasne

Leave a Reply