Ďakujeme Plameňovi za rozsiahlu recenziu! Kto chce, stále má možnosť nejakú spraviť.


Zdravím všetkých čitateľov tejto rubriky. Konečne vám môžem predstaviť ďalšieho interpreta z kategórie SMAŽENICA :). Odporúčam všetkým zainteresovaným aby si nenechali ujsť ich vystúpenie.

Digitalism je nemecké duo (dj's), ktoré sa zoskupilo v roku 2004 v nemeckom Hamburgu. Prvý z nich sa volá Jens Moelle alias Jence (vľavo) a druhý je Ismail Tüfekçi alias Isi (vpravo). Ako napovedá názov jedná sa skôr o elektronickú hudbu, ale nie takú klasickú elektroniku, práve že viac to pripomína nový štýl electro s prvkami rocku a indie, označovaný aj ako german, new rave alebo aj electroclash. Mne sa tento štýl maximálne páči, je to svižné, melodické, elektronické, niečo nové a proste jednoducho MÁRIA :), čiže božské...

Títo vymakaní chalani (v hudobnom zmysle) vydali svoj promo singel v roku 2004 pod názvom Idealistic. Pokračovali s ďalšími singlami a EP-čkami a v roku 2007 vydali svoj debutový album Rock the wave, ktorý je vážne výborný. Je to skôr celý set skladajúci sa z 15 trackov (producentov) a do pozornosti dávam hlavne pesničky: 03: Office Boy, 09: British Mode, 11: Wired (ktorej producentom je Jence), 12: A New Cage, 13 : Walk Through, 14: Your Love (producentom je Friendly Fires, ktorých takisto uvidíme na Pohode), 15: Pogo – čo je ich najznámejšia pesnička. Odkaz na tento album nájdete v commentoch + kto bude chcieť, môže si pozrieť ich celú diskografiu.

Okrem super hudby Digitalism produkujú aj super videa, ktoré sa určite oplatí vidieť. Vybral som podľa mňa tie najlepšie, tak si ich užite a hlavne pozrite posledné, ktoré je ich live vystúpenie na nemeckej Love Parade. Dúfam, že som vás týmto navnadil a chcem vás vidieť ako všetci smažíte potom na ich kozmickom sete :).



Digitalism @ Loveparade 2008, Dortmund

Lars & NORTHERN live | MySpace Video

5 Responses so far.

  1. Majčo says:

    Smažba ako sa patrí len čo je pravda :)

    Rock the Wave:
    http://rapidshare.com/files/232956236/Digitalism_-_Rock_The_Rave.rar
    HESLO: vimp

    Discography:
    http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=2591098&highlight=

  2. player says:

    Hura hura, na toto a leftfield sa tesim najvac, keby som bol nahodou uplne death, tak ma aj tak vykopte s lopatu a odneste na nich, tam ozijem :))

  3. tepero says:

    toto je pre mna total supa na , mooooozem takeee !!

  4. tepero says:

    digitalism a Zinc ide s piatka na sobotu rano hned za sebu to je pre mna na tejto pohode top priorita co chcem vidiet...

  5. koivu says:

    te .....

Leave a Reply