Opäť vás vítam v našom hudobno-vzdelávacom programe. Dnes vám predstavím jednu zaujímavú kapelku, ktorú ja osobne počúvam už nejaký čas a môžem povedať, že predstavuje veľmi pestrú zmes žánrov ako nu-jazz, soul, elktronic, funk, trip-hop, ktoré sú namiešané v extrémne chutnej kombinácii. Ladies and Gentlemen - Belleruche.

Je to mladučká kapela, ktorá vznikla v roku 2005. Pozostáva z členov Kathrin DeBoer, Ricky Fabulous a DJ Modest. Ponachádzali sa v kluboch a baroch v Londýne. Ich hudba je ovplyvnená najmä bluesom 60. rokov.

Ich debutový album ‘Turntable Soul Music’ vydali v roku 2007 a stal sa najpredávanejším pre label Tru Thoughts. Rok na to vydali ďalší pod názvom ´The Express´.

Pre tento posledný spomínaný nájdete link v komentároch a môžem vám ho len vrelo odporučiť. Oproti ich debutovému je tento o veľa vyzretejší a prvkovo oveľa pestrejší. Dám ruku do ohňa, že sa vám bude páčiť všetkým, pretože ako som na začiatku povedal je to mix niekoľkých štýlov, kde si podaktorí nájdu tučné basy, iní zasa dj-ské scratche, parádne bicie, funkové trúbky alebo speváčkin soulový hlas.. Veľmi chutný koktejl, len si chlipnite.. :)

5 Responses so far.

  1. Majčo says:

    Tento album skutočne odporúčam... Bude sa vám to páčiť

    Belleruche - The Express (2008)
    http://rapidshare.com/files/293856559/_fe_belleruche_-_the_express__2008_.rar

  2. zombie says:

    mmmmmmm, majčo ani nevieš ako si ma potešil touto recenziou. na pohode bude na čo pozerať:DD teším sa móóóóóóóóóóc móóóóóc

  3. Majčo says:

    som rád že sa ti to páči.. dúfam že to osloví aj ostatných

  4. tepero says:

    budu hrat v Dobra krajina stage,to som zvedavy...

  5. koivu says:

    bude Núťer, či? :DDD....

Leave a Reply