Konečne na to prišlo. Po týždňovej odmlke som sa rozhodol uverejniť recenzie dve. A to vďaka pomocnej ruke, vlastne dvom. Prvú recenziu si pripravil Godik a s tou druhou sa zasa pohral Player. Touto cestou im chcem poďakovať, že budeme vďaka ich príspevkom zasa o niečo múdrejší. Tak čítajte, spoznávajte a zabávajte sa pri tom.


LAURENT GARNIER



Tak toto je pre všetkých smažákov :-))) od Godika




Laurent Garnier sa narodil v roku 1965 v Paríži. Keď mal 5 rokov, jeho pestúnka, ktorá riadila nahrávaciu spoločnosť, mu darovala nahrávky od skupín ako Santana, Earth, Wind & Fire a The Jackson Five. Ked mal Laurent 12 rokov, kúpil si prvý mix a kazeťák. Spomína ako ho jeho rodičia brávali do klubov, kde pulzovala skvelá hudba, blikali svetlá a všetko to bolo očarujúce. Bolo skutočne nádherné sledovať ľudí ako všetku energiu odovzdávajú tancu.

Ešte počas toho roku vyrobil niekoľko mixovaných kaziet pre rodičov a DJ-oval jednu školskú party. O dva roky neskôr po prvý raz odohral celú noc. Bolo to na Štedrý večer v reštaurácii, ktorá patrila jeho starej mame. Stará mama sa ho vtedy spýtala, či chce byť DJ-om? A potom dodala že by to mal skúsiť.

Jeho mama a otec mu prízvukovali, že by mal pomýšľať na solídnejšiu kariéru. Tak začal študovať zásobovanie. Presťahoval sa do Anglicka aby sa vyhol francúzskej národnej službe. V roku 1987 sa mu podarilo podpísať zmluvu a tak sa stal profesionálnym DJ-om, ktorý hrával na Haciende. Hrával disco, hi-NRG, ľudovky, Taylor Dayne, go-go, cha-cha... ...bolo to veľmi otvorené. A potom prišiel house.

Poriadne ho to chytilo. Tancoval na Haciende a Mike Pickering hral Mantronix, Joyce Sims a potom skončil a začal hrať "Love Can't Turn Around" od Farley Jackmaster Funk. Popisuje to ako by ho niekto uderil a trafil presne tak, že ho to zložilo na zem. Práve toto cítil keď tancoval na parkete. Potom sa rozbehol priamo k DJ-skému boxu s pýtal sa: "Povedzte mi, čo to do pekla hráte??? Čo to je? Nič podobné som predtým nikdy nepočul." Potom videl ako hrá Derrick May, Adonis a Marshall Jefferson v Manchestri. Na pásku si nahral Stu Allan's radio show. Opisuje to takto: "Toto je budúcnosť disko hudby, taká tu ešte nikdy nebola. House sa dokáže prihovoriť každému, homosexuálom, bielym i čiernym... Je to dobrá vec...".

Potom prišla E. Extáza to všetko spôsobila. Zo začiatku to bola čisto čierna tanečná hudba, hlavne v Manchestri a postupne si získavala aj bielych. Garnier si myslí, že to obrátilo celý svet naruby. Planéta explodovala a spolu s ňou aj Laurent. Vrátil sa do Francúzska aby si odkrútil službu ale stále DJ-oval parížsky house, gay a nu beat kluby. Do Manchestra sa vracia až v roku 1990. Vedie DJ-ov, zakladá si vlastné gay a undergroundové kluby ako napríklad legendárny klub Wake Up v Paríži. Stáva sa silnejším a lepším DJ-om, popri tom pozorne sleduje vývoj a rast house scény spolu s jej drogovou degeneráciou.

V roku 1993 Laurent vyprodukoval svoju prvú skvelú nahrávku. Jej názov je "Acid Eiffel". Vznikla v spolupráci s franzúzskymi umelcami Shazz a Ludovic Navarre. Ak ste ju nepočuli, predstavte si acidový track s garážovými rytmami a za srdce chytajúcimi ambientnými slákmi. Tento track bol vydaný francúzskym labelom FNAC. "Acid Eiffel" je fúziou house a techno.

Keď si vypočujete ostatné nahrávky vydané vydavateľstvom FNAC, zistíte že sú vždy na pokraji extrému. Sú charakteristické funkom v deep house, popri tom sa pri nich dobre sníva, objavujú sa v nich jazzové melódie, ale aj napriek tomu vás udržujú na psychedelickej hrane.

Dnes je tu vydavateľstvo F Communications. Riadia ho Morand s Garnierom a pokračujú vo veľkolepej show. Spolupracujú s mnohými umelcami z vydavateľstva FNAC ako sú Shazz a Navarre a súčasne sa podieľajú na rozvoji nových talentov ako je napríklad Juan Trip. Veľkou udalosťou vo vydavateľstve F Communications bolo vydanie Laurentovho debutového LP "A Shot In The Dark".

"Každý singel korešponduje s rozdielnymi chvíľami počas jednej noci alebo s rozdielnymi chvíľami môjho života" ...vysvetľuje Laurent. "Je to veľmi osobná záležitosť." A navyše každý track obsiahol rôzne podštýly undergroundového house. Môžeme pozorovať vplyvy umelcov ako sú Maurizio, Red Planet, Kevin Saunderson, Armando a Robert Hood. Nájdeme tu minimal techno, pulzujúci trance, sladké sláky, jemné bicie a dokonca aj hardcore 4am funk. "Nikto mi do albumu nezasahoval. Urobil som hudbu, ktorej verím už niekoľko rokov. Chcel som sa presvedčiť či niečo také dokážem sám bez cudzej pomoci, či spolupráce. Teraz môžem povedať, že mi nikto nepomáhal, nikto mi nič nemixoval."

Potom je tu ešte jeden track, ktorý nemohol Laurent vydať. Volá sa "Aural Sex". Je kombináciou porno-vokálov s deep groovami a Laurent ho vyrobil pre jeho gay audienciu. Niekto sa ho raz spýtal, že odkiaľ vlastne sú spomínané vokály? Laurent odpovedal, že si kúpil niekoľko videokaziet a bolo... Má rád tento žáner. Rád sa rozpráva o týchto veciach otvorene. Laurent ešte na záver dodáva, že väčšinu života trávi hraním v kluboch a zvyšok na cestách...


Zdroj: koxo.sk








THE RAZORLIGHT



Tak túto vecičku si pre nás pripravil Player, ktorá je zasa určená pre všetkých rokáčov ako som napríklad ja:-))...len chcem povedať že si určite okrem videa na konci príspevku, pozrite aj skladbu "Wire To Wire", ktorá je úplne hypnotická... užívajte




Som rád, že vám môžem predstaviť práve túto kapelu.
Je to fakt v pohode hudba, ktorá nadšencov gitaroviek určite poteší hneď na prvý očuv. Aj môj čuchosluch (tak ako skoro vždy) ma nesklamal a hneď som vedel, že toto je super musika, ktorá poteší myseľ aj ducha :-).
Razorlight je anglo-švédska skupina, hrajúca indie rock (alternatívny rock- punk, tzv. nezávislá undergroundová scéna). Priznám sa, keď som si to prečítal, aj tak som nebol z toho múdrejší...pre jednoduché vysvetlenie je to proste dokonale zosúladená sekvencia zvukov- gitara, basa, bicie a samozrejme spev, ktorý sa mne osobne fakt páči, s výbornou melódiou a tempom, pripomínajúca staré dobre klasiky. Aj tak sa to ale nedá vyjadriť opisom, treba jednoducho počuť!!!
Vážne odporúčam všetkým rokerom, ktorí majú radi rýchle, ale aj pomalšie tempomaty- tak že je všetko dobre počuť, a nie nejaké hučáky a brčáky, čo z toho len bolí hlava :-).
Kapela vznikla v Londýne v lete roku 2002, zakladateľom je spevák Johnny Borrell. On sám si aj tvorí texty. Behom siedmych rokov svojej existencie prešla zostava pár zmenami a teraz je v tomto zložení: Borrell (spev & gitara), Björn Ågren (gitara), Carl Dalemo (basgitara) a Andy Burrows (bicie).
V roku 2004 vydali úspešný debutový album “Up All Night“, ktorý ich dostal do povedomia domácemu publiku (dosiahol 3. priečku v UK Album Charts). Preslávili sa o dva roky neskôr, keď ich singel “America“ z druhého vydaného albumu “Razorlight“, vyletel na prvé miesto UK singles Charts (bol 17-nátym najpredávanejším v tom roku na ostrovoch). Kapela bola v roku 2007 nominovaná v dvoch kategóriách Brit Awards- najlepšia kapela a najlepší singel (America).
Ich rastúca obľúbenosť sa prejavila vystúpeniami na mnohých koncertoch, Čo je až neuveriteľné (aspoň pre mňa:-)) hrali dokonca po boku takých legiend ako “Qeen“, „“The Rolling Stones“, “Oasis“ a “Kaiser Chiefs“... tak tomu hovorím že joooo, to môžem:-)

Na záver môžem jedine odporučiť, aby ste si stiahli ich albumy a vypočuli si ich, predovšetkým “Up All Night“. Pozrite si aj live videá z koncíkov, určite vás navnadia na pohodu, na ktorú sa už ani nevieme dočkať:-))).

Odkazy na albumy:
Up All Night
http://rapidshare.com/files/182320278/Up_All_Night1.Mumblz.rar
Razorlight
http://rapidshare.com/files/16786250/RL_RL.rar
Slipway Fires (2008)
http://rapidshare.com/files/215368605/Razorlight-SlipwayFires.zip

5 Responses so far.

  1. tepero says:

    karhan ale si sa nadrel s tú recenziu,plamen super(čuchosluch:))... teším sa na oboje

  2. Anonymous says:

    šikakááááááááááááááááááááááá

  3. Anonymous says:

    šikááááááááááááágo

  4. koivu says:

    nooooooooooooo......

  5. Majčo says:

    no...obe vyzerajú zaujímavo..dúfam, že ich stihnem oboch

Leave a Reply