Spomínate si na recenziu z minulého roka? Ak nie, tak som vám pripravil tento post, kde máte možnosť osviežiť si spomienky.. užívajte



Does It Offend You, Yeah? (ďalej iba DIOYY, kto to bude stále vypisovať:-))by som mohol voľne preložiť ako "To vás urazilo, však?". Táto skutočne zaujímavá kapelka sa sformovala v Readingu (určite hrávali v začiatkoch aj v Purple Turtle:-). Karči skús tam niekde na stenách nájsť ich fotku:-D) v roku 2007 a svoju prvotinu vydali na jar roku 2008, takže kratučká história, ale stihli toho napočudovanie veľa, veď čítajte ďalej.
V roku 2008 patrili k desiatim najpočúvanejším skupinám na najznámejšom webovom "rádiu" - last.fm a zároveň sa zaradili medzi najlepšie alternatívne kapely na iTunes (USA), hneď popri Foals, MGMT alebo Santogold (všetko známe veci z FM-ka). DIOYY je často prirovnávané k tanečne-orientovaným kapelám ako Daft Punk, Justice alebo Digitalism. NME (prestížny hudobný týždenník, ktorý vychádza od marca 1952) ich prirovnávajú viacej k Muse vďaka skutočne živým vystúpeniam, ktoré občas skončia zničením pódia alebo polámanými inštrumentami (som zvedavý čo zrobia na Pohode).

Leader skupiny, spevák James Rushent, sa blysol ko-produkciou pre najväčšie hity od The Prodigy, a to "Invaders Must Die" a ich najväčší vypalovák "Omen". Okrem toho sa DIOYY môžu pochváliť remixovaním "songov" pre kapely ako Muse, White Stripes alebo Bloc Party.

Skupina teraz skončila s nahrávaním nového albumu s názvom "You Have No Idea What You're Getting Yourself Into" čo by sa dalo voľne preložiť ako "Nemáš potuchy, do čoho si sa namočil". Tento album som "vlastnoručne" up-loadol na megaupload a kliknutím SEM si ho môžete stiahnuť. Skutočne vrelo odporúčam, určite si vypočujete piesne "With A Heavy Heart" (veľmi často hrávané na Rádiu_FM), "We Are Rockstar", "Dawn Of The Dead", "Lets Make Out" a nezabudnite ani na "Epic Last Song".
Ak sa vám nechce sťahovať, všetky spomínané piesne si môžete vypočuť na ich MySpace stránke.

No, verme v to, že tento rok sa nič zlé nestane a skutočne vystúpia :)


3 Responses so far.

  1. Majčo says:

    minulý rok som sa na nich dosť tešil.. nie sa zlé aj teraz :)

  2. koivu says:

    Kurva v tem Readingu nejako mnoho kapél vzniklo puče, čo im dávajú šeckým hríbiky nevíš o tem volačo Karči , či ???? :P...

  3. karol laszlo says:

    hibiky hibiky anoo brum brum

Leave a Reply