PATTI SMITH








Patrícia Lee "Patti" Smith (narodená December 30, 1946) je americká speváčka a skladateľka, básničkárka a umelkyňa, ktorá veľmi ovplyvnila punk-rockovú hudbu a to najmä albumom HORSES (1975).
Je tiež nazývaná "kmotrou punku", začlenila sa do štýlu three-chord rock (kto náhodou nevie po anglicky tak troj-akordový rock:-)).
Jej asi najznámejšou pesničkou je "Because the Night" (skutočne ju určite všetci poznáte možno v rôznych obmenách), ktorú dávam aj ako prvé video. Na tejto pesničke spolupracoval Bruce Springsteen.
Jej životopis a aktivity sú také rozsiahle, že by nám nestačila celá kapacita blogu (1024 MB), aby sme spomenuli všetko. Musím však ešte spomenúť, že bola napríklad vymenovaná ako veliteľka "Ordre des Arts et des lettres" francúzskym ministrom kultúry a v roku 2007 bola začlenená do Rock 'n' Roll-ovej siene slávy. Kto má záujem dozvedieť sa o tejto výnimočnej žene viac tak na wikipedii nájdete o nej mnoho.
Ja osobne sa na ňu veľmi teším, dúfam že jej dajú čas na Pohode, keď bude zapadať slnko a ja si urobím pohodlie na teplučkom asfalte, dám si pivko a zapálim cigaretku a započúvam sa do jej neskutočne pohodových melódií...To bude p(P)ohoda :-D

užívajte

PS: Pedro pozri si to druhé video...to som ani nevedel




4 Responses so far.

  1. Unknown says:

    no v pohode babicka urcite pojdem kuknut na nu!

  2. Majčo says:

    súhlasím karhan...to bude taká pohodička na nej...kokos inak zoberte si, že má 63 a na svoj vek dobre vyzerá (keď si pomyslím čo všetko prežila za svoj život:-DDD), si predstav hoci ktorú babku z dediny čo má 63 a jak vyzerajú...

  3. maťa says:

    tak ju si urcite nenechám ujsť..

  4. Anonymous says:

    WOW. tak to bude ozaj "POHODA" na nu sa budem pekne setrit

Leave a Reply