Štedrý deň je už zajtra a Pohoda sa nám postarala aj o vianočný darček vo forme oznamu, že na letisku sa tento rok objavia okrem iných aj PORTISHEAD!!!

Táto banda pochádza z Bristolu1(UK), vznikli v 1991 a meno si dali po neďalekom mestečku. Kapela sa skladá z charizmatickej speváčky Beth Gibbons a multi-inštrumentálneho hudobníka Geoff Barrow, ktorý spolupracoval napr. s Massive Attack alebo s Tricky-m (nie s tou speváčkou).
Kariéru odštartovali veru raketovo. Po vydaní ich debutového albumu DUMMY v ´94 dostali za tento počin prestížne ocenenie Mercury Prize (len pre info v ten istý rok dostali toto ocenenie aj Oasis za album Definitely Maybe a Leftfield za Leftism).

Pre ich hudbu sú typické jazzové sample, hip-hopové beaty a samozrejme speváčkin hypnotický hlas. Viac ako moje slová povedia o nich nasledujúce videá, kde budú pre vás chronicky známe songy All Mine a tak isto Glory Box. Zvyšné dva boli použité vo filmoch Requiem za sen (pesnička Roads) a vo filme s Jimmom Carrym Večný svit nepoškvrnenej mysle (Undinied). Dám krk na to, že od nich poznáte aj iné, takže stačí sa trošku pohrabať na youtube. :)

Touto cestou vám všetkým prajem krásne Vianoce a bohatého Ježiška:)

5 Responses so far.

  1. Majčo says:

    Toto ma celkom potešilo... dúfam že sa takéto mená začnú len sypať

  2. koivu says:

    Moje tušenie sa potvrdilo. NEPOZNÁM!!!

  3. karol says:

    PICOVINA S MAKYM YPSILONOM

  4. tepero says:

    glory box poznam ,ale ich styl hudby nemusim ...

Leave a Reply