Warren Suicide !!!






Oneskorene ale predsa...príspevok od Godika

Podaktorí to ešte majú v čerstvej pamäti, iným sa to bude zdať celá večnosť. Sú to dva roky od prvej návštevy tejto britsko nemeckej kapely na Slovensku – vtedy predskakovali legendárnym I am X. Warren Suicide sa medzičasom stali uznávanou kapelou a úloha predskokana im už akosi nepristane.

Warren Suicide vznikli v roku 2003 v Berlíne a pozerajú sa na seba ako na audiovizuálny umelecký zážitok, zoskupenie umelcov, ktoré nesleduje žiadnu jasnú schému či skostnatelé štruktúrovanie. Ich hudbou je elektronika, ktorá má gule. Romantika zabodávajúca svoje tesáky hlboko do vášho mäsa.

Okrem celej kopy pozoruhodných kooperácií, ktoré vznikli po vydaní ich debutu v 2006. Spomeňme napríklad remixy od Placebo, Dub Pistols, Die Happy majú aj prominantných fanúšikov. Yoko Ono sa so záľubou vyjadruje o ich verzii Yerblues.

Aktuálne im vyšiel nový album na renomovanom labli Shitkatapult, jeho názov je Requiem for a missing link a aj ten bude odprezentovaní na ich vystupaní na bažant pohode 2009

Ak chcete vedieť, kde naberá a míňa energiu bubeník Air, tak si preštudujte Warren Suicide. Aj Earl Harvin nám Warren Suicide odporúčal... Jadro skupiny tvoria dvaja – Cherie a Nackt. Hrať s nimi musí byť zážitok, podobne ich počúvať na koncertoch,
napríklad aj v lete na trenčianskom letisku.

Leave a Reply